Водната стихия в град Мизия взе първа жертва

52121
Водната стихия в град Мизия взе първа жертва
Снимка: БГНЕС

 

Водната стихия взе първата си жертва в град Мизия. Става дума за загинал мъж. Информацията съобщи за БГНЕС депутатът от "Коалиция за България" Корнелия Нинова.

"Един човек се е удавил. Нивото на водата остава високо. Работят спасителните екипи. На мястото пристигнаха вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Вертолетите Кугър облитат района и търсят оцелели хора, за да ги спасят", коментира депутатъ.

Река Скът заля врачанския град Мизия

Река Скът е заляла врачанския град Мизия. Около 500 души към момента са спасени, но е вероятно да има жертви. Два военни хеликоптера уч...

Нинова е родом от съседното на Мизия с. Крушовица и е прекарала нощта блокирана в центъра на притъмнелия град. Депутатът разказа за страшен грохот, който съпровождал падането на къщите наоколо.

Експертите от кризисния щаб са обяснили пред нея, че вероятно причина за бедствието са валежите и преливането на язовири.

Новината потвърди шефът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. По думите му служител на МВР е открил тялото на баща си в дома му. Чак след края на евакуацията ще се знае със сигурност дали има още изчезнали или загинали в потопа хора.

Най-малко 24 часа ще минат преди водата да се оттече. Ситуацията в града остава тежка.

Поройният дъжд е причина за водното бедствие в град Мизия. Това заяви междувременно в ефира на Нова телевизия областният управител на Враца Венцислав Василев.

Наводнение в Бяла Слатина заради обилните дъждове

Приливната вълна от пороите във Врачанска област рязко повиши нивото на река Скът и предизвика наводнение на приземни етажи и пътища ...

Той опроверга категорично информацията за четири скъсани язовирни стени в региона.

Корекция на дигите на река Скът е направена "в рамките на допустимото". По думите на Василев резултатите от нея са със „спорен резултат”, след като толкова голяма площ от град Мизия е залята. Думите му бяха в коментар на критиките, че корекцията е била ограничена, за да не бъдат залети земеделски земи.

По-рано местни жители обвиниха именно дигите покрай речното корито за потопа в няколко квартала на града, където се събра вода от придошлата река с дълбочина няколко метра.

В кв. „Лаката” - един от най-пострадалите райони на Мизия, все още има бедстващи, които не са евакуирани, разказаха от наводнения град. В четири къщи там все още са блокирани възрастни хора.

В часовете, след като е настъпило бедствието в квартала е имало само три лодки. Не е имало кой да предупреди и да информира населението какво да предприеме.

Над 10 млн. лв. са щетите от наводнението във Великотърновско

Щетите за повече от 10 милиона лева е нанесло наводнението във Великотърновско. Пораженията в старата столица, Килифарево, Дебелец и се...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com