Язовирите в община Враца са пълни на 80% от обемите си

2259
Язовирите в община Враца са пълни на 80% от обемите си
Снимка: БГНЕС

Язовирите в община Враца са пълни до 80% от обемите си и могат да поемат допълнително количество вода от валежи, съобщиха от общинския пресцентър.

През последните дни експерти от общинската администрация са проверили всички язовири и реките на територията на общината. При проверката е установено, че няма опасност от скъсване на стената на язовир "Мраморчица", който е с напълно отворен основен изпускател и водата прелива през преливника.

Ивелина Василева не се съгласи, че има куп опасни язовири в Плевенско

42 са потенциално опасните язовири в Плевенско, а 7 от тях са в състояние, при което трябва да бъдат изведени от експлоатация. Всички т...

Язовир "Девене" също прелива през защитните си съоръжения, като водните количества се поемат от язовир "Три кладенци", който е с отворен изпускателен кран, но не прелива, се посочва в съобщението.

Според експертите от община Враца този язовир може да поеме допълнителни количества вода при продължителни валежи от дъжд. Два от язовирите в общината - "Сухия Скът" и "Косталево" са празни.

След интензивните валежи през последните дни от високи подпочвени води са наводнени девет къщи в село Бели извор. В село Баница заради валежите е паднала оградата на църквата и са наводнени две къщи. Наводнени са детската градина и къщи и в село Власатица, се посочва в съобщението. Предприети са действия за изпомпване на водата от наводнените имоти.

Реките, преминаващи през територията на община Враца, са под постоянно наблюдение.

Язовирите от системата на НЕК имат свободни обеми и няма опасност от преливане

Всички язовири от системата на НЕК имат свободни обеми и при днешните притоци няма опасност от преливане. Това каза директорът на Цен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com