Братът на Тодор: Не е починал от болест

5504
Братът на Тодор: Не е починал от болест
Снимка: БГНЕС

Здравословни проблеми не са причината за смъртта на Тодор, заяви брат му Ивайло Йорданов по повод оповестената днес петорна съдебно медицинска експертиза. Според него истината тепърва ще се изяснява в съда.

Ивайло Йорданов изрази недоумение от посоченото в експертизата наследствено хронично сърдечно заболяване, довело до смъртта на брат му.

"Това заболяване, което те твърдят, той не го е имал. Има три констатации от лекари, които са го преглеждали през годините - не е имало такъв проблем. Няма никъде в нито един лист написана думата "заболяване"", каза той, цитиран от БНР.

Тодор от Враца е починал от исхемична болест на сърцето

Тодор от Враца е починал от исхемична болест на сърцето. Побоят не е причинил смъртта му. Резултатите са от петорната съдебно-медиц...

Според Ивайло причината за смъртта на Тодор не са здравословните му проблеми.

"Мисля, че ако вземем един човек, който е пребит, разтворим и разрежем тялото му до безобразие само и само за да открием нещо в медицинското му досие, което да може да смекчи вината за виновниците, ще намерим за 80% от хората по същия начин. Аз също имам аритмия, но това означава ли, че сега ако дойдат и ме пребият, аз ще умра от аритмия", заяви братът на починалото момче.

Той допълни, че не се съмнява в експертизата, но истината за случилото се, тепърва ще се изяснява в съдебната зала.

18-годишният ученик почина след побой заради спор на пътя. Скандалът избухна на 12 януари посред бял ден в центъра на Враца. За смъртта на момчето бяха задържани братята Десислав и Иван Дамянови, които бяха обвинени в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те обаче бяха пуснати под гаранция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com