Търси се вариант за съхранение за съсипаната покъщнина в Мизия

13720
Търси се вариант за съхранение за съсипаната покъщнина в Мизия
Снимка: БГНЕС

В бедстващия град Мизия вече са натрупани стотици кубически метра съсипана покъщнина, алармира кметът Виолин Крушовенски.

Търси се вариант за постоянно съхранение, защото депото в Оряхово, където обичайно се вози сметта от община Мизия, ще се запълни от отпадъците, останали след бедствието. Оряховското депо обслужва седем врачански общини и е недопустимо да се затвори, информира БНР.

Кметът на Мизия уверява, че учебната година в града ще започне навреме

Няма да допусна да не започне учебната година, въпросът е какво решение ще намерим. До 15-ти септември има цял месец, така че не можем...

Кметът Крушовенски е потърсил експертна помощ от регионалната екоинспекция и днес инспектори на място ще оценяват възможностите.

Междувременно в бедстващата община започна финансова оценка на щетите. Оценители са специалисти от МРР и Националното сдружение на общините. Продължава и огледът на засегнатите домове за годността на постройките за живеене.

В помощ на пострадалите за почистване на тинята и съсипаните къщи днес в Мизия има 14 доброволци. Във връзка с продължаващото подпомагане на стотици пострадали хора след бедствието в област Враца, Българският червен кръст (БЧК) се обръща към обществото с апел за включване на повече доброволци в дейностите по разчистване на последиците, съобщиха вчера от организацията.

 

Мизия може и да не гласува на предсрочните избори

Ако някой кандидат за депутат си позволи да използва с предизборни цели трагедията на пострадалите хора в Мизия в престоящата кампания,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com