"Радецки" ще плава отново по случай Деня на независимостта

8822
"Радецки" ще плава отново по случай Деня на независимостта

В първия от серията почивни дни в навечерието на Деня на Независимостта параходът „Радецки” - национална светиня, свързана с подвига на четниците на Христо Ботев, загинали за свободата на България през 1876 година, ще направи едночасова обиколка в района на Козлодуйското пристанище.

От Национален музей „Параход Радецки” канят ценителите на историята да се качат на борда на легендарния параход на 19 септември 2015 г. (събота), тъй като от 15:00 ч. до 16:00 ч. той ще осъществи плаване в акваторията на Козлодуйското пристанище. Билетите за едночасовата екскурзия с кораба „Радецки” се закупуват на място и са на съвсем достъпна цена: за деца, ученици, студенти и пенсионери те са от 4 лева, а за всички останали – по 6 лева.

"Радецки" пак ще плува гордо

Легендарният кораб - музей "Радецки" вече е готов да плава самостоятелно по вода. В продължение на месец и половина съдът бе на докове...

На борда на Музея „Параход „Радецки“ могат да се качат 100 пътници, а ако интересът към екскурзията е много голям, в същия ден - 19 септември, ще бъде осъществена и втора обиколка в района на Козлодуйското пристанище - от 16:00 ч. до 17:00 ч.

Всички, които се качат на парахода „Радецки”, ще имат възможност да разгледат и обновената музейна експозиция, в която могат да се видят редица ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от воеводата Христо Ботев от борда на парахода и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com