Продоха на търг 4 апартамента на "Химко"

15182
Продоха на търг 4 апартамента на "Химко"
Снимка: БГНЕС

В петък се проведе търг за продажба на 4 апартамента, собственост на врачанския комбинат „Химко”, който е обявен в несъстоятелност. Синдикът на комбината Росица Томова ги обяви за продажба чрез сайта на Министерството на икономиката и енергетиката. Кандидатите са били между 10 и 14 души, но синдикът категорично отказа да назове крайните суми, до които се е стигнало след наддаването.

Едно от обявените за продажба е жилища е с обща площ от 40 квадратни метра. Първоначалната му тръжна цена е 4228 лева. Вторият апартамент е с площ 31 квадрата. Началната му цена е 3276 лева. Третото жилище е от 38 квадрата и първоначална цена 4016 лева. Последният апартамент е 39 квадратни метра и цена 4116 лева. Всички апартаменти са на улица „Спас Соколов“ 70. Условието за участието в търга е 10% от стойността на жилището, пише информационна агенция Трибали.

Стойнев казва, че държавата работи за купуване на "Ремотекс", дава обещания и за "Химко"

Действаме за придобиване на "Ремотекс". Видяхме се с един от собствениците на предприятието, работниците там искат то да бъде държавн...

Спечелилият търга е длъжен в 15-дневен срок да внесе оставащата част от предложената от него цена. Таксите и данъците за прехвърлянето на имуществото са за сметка на купувача. Недвижимите имоти ще станат собственост на предложилите най-високи цени след влизане в сила на постановлението за възлагане.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com