Над 530 хил. лв. забавени заплати са изплатени във Враца

16819
Над 530 хил. лв. забавени заплати са изплатени във Враца
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Общо 532 000 лева забавени трудови възнаграждения са изплатени от фирми на работници след проверки на инспекторите по труда въвВраца от началото на годината до края на юни, това съобщи директорът на Областната инспекция по труда /ОИТ/ Румен Младенов.

Анализът на данните от дейността на инспекцията показва, че намаляват фирмите, които задържат или не изплащат редовно заплатите на работниците си, допълни той. Само седем фирми не са изпълнили предписанията на инспекторите да плащат редовно трудовите възнаграждения и те ще бъдат глобени, като санкцията започва от 1000 лева за всеки отделен случай, уточни Младенов.

Продоха на търг 4 апартамента на "Химко"

В петък се проведе търг за продажба на 4 апартамента, собственост на врачанския комбинат „Химко”, който е обявен в несъстоя...

През първите шест месеца на годината са изплатени близо 90 на сто от всички дължими и забавени от работодатели възнаграждения,каза още директорът на ОИТ във Враца.

Останалите за изплащане суми са във фирми, които са обявени в несъстоятелност и ликвидация, като средствата за трудови възнаграждения не са загубени, но са изискуеми по съдебен път, посочи Румен Младенов.При извършените проверки през първите шест месеца на годината са установени 3561 нарушения и от тях 1963 са нарушения на трудово-правните отношения, но само шест са свързани с неизплащане на трудови възнаграждения.

За този период са наложени 101 актове за административни нарушения и 98 наказателни постановления за общо 84 хиляди лева, а от влезли в сила наказателни постановления в държавната хазна са влезли 134 500 лева, посочи директорът на ОИТ във Враца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com