Много семейства са напуснали Мизия след наводнението миналата година

3641
Много семейства са напуснали Мизия след наводнението миналата година
Снимка: БГНЕС

Статистиката сочи, че след наводнението в Мизия миналата година, много семейства напуснаха града в търсене на сигурност към други населени места, а с тях разбира се, тръгват и децата им, това потвърди за Радио “Фокус”- Видин директорът на ОУ ”Цанко Церковски” в града, Галина Вълчанова.

„Още миналата година напуснаха пет деца със семействата си, защото нямаха възможност да оправят домовете си след бедствието. Едно семейство отиде в Берковица, друго в Крушовица, трето в Козлодуй. Хубавото е, че едно от дечицата се връща, семейството е успяло да се справи с ремонтите”, коментира Вълчанова. Тя уточни, че са имали дете, чиито родители са се преместили да живеят в село Хърлец, но детето е пътувало с автобуса превозващ учениците на професионалната гимназия и е останало техен ученик.

Пострадалите от наводнението в Мизия заплашиха с протести

Пострадалите от водното бедствие в Мизия заплашиха с протести. Хората в града са недоволни от експертизата, според която няма виновни з...

„Ситуацията в Мизия не е цветуща по отношение на доходи, работни места и затова всеки се бори и се опитва да намери спасение за себе си”, казва директорът на основното училище в града по повод трудностите, които преодоляват семействата поставени пред трудния избор да напуснат Мизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com