Бурният вятър предизвика проблеми в Северозападна България*

18050
Бурният вятър предизвика проблеми в Северозападна България*
Снимка: Thinkstock

Водоподаването във Враца бе прекъснато тази нощ заради паднало захранване на хидровъзел „Среченска бара“.

От местното дружество „Водоснабдяване и канализация“ предупреждават клиентите си, че подаването е било възстановено към 6 ч. тази сутрин. То ще бъде прекъснато отново от 11 ч. В съобщението не се уточнява докога ще продължи режимът на водата, който засяга град Враца, квартал Кулата и село Нефела.

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна, освен за област Видин, за 30 януари. Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бур...

Бурята причини и и няколко прекъсвания на тока във Враца тази нощ. Електропроводи в района на язовир „Среченска бара“ са били изключени превантивно тази нощ заради мощния вятър. Той достигна на места до 110 километра в час, съобщи БНР.

Бурята предизвика повече сигнали на телефон 112 от десетки населени места в област Монтана. Има повредени покриви, запалени комини и паднали дървета и части от сгради в общините Вършец, Берковица, Георги Дамяново и Чипровци. Няма информация за пострадали хора, населени места в подножието на Стара планина остават без електрозахранване.

От полунощ е възстановено движението по пътя през прохода Петрохан, който беше затрупан на места от паднали дървета. Екипи на „Пожарна безапоснаст и защита на населението“ продължават разчистването на участък от пътя към селата Говежда и Дълги дел, община Георги Дамяново, където също има паднали дървета.

Обявено е бедствено положение в град Вършец.

Причина за това е ураганният вятър, има села без електрозахранване. Три населени места са откъснати от света от паднали по пътищата към тях дървета. Сериозни поражения има и в община Берковица. Вятърът е причинил значителни материални щети и в общините Георги Дамяново и Чипровци. Няма информация за пострадали хора.

Скоростта на вятъра в Сливен е над 144 км/ч

Скоростта на вятъра в Сливен е над 144 км/ч. Това съобщи за БТА Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Обществен ред, управление ...

За момента няма информация какво точно е положението в град Монтана.

В цялата страна има подадени около 120 сигнала за паднали дървета, отнесени покриви и прекъснати електропроводи. Това каза за Агенция „Фокус” Главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Най-тежка е била ситуацията в София и областите Перник, Враца, Варна, Кърджали и Монтана. В Област Монтана около 30 населени места продължават да бъдат без ток. Градовете Враца и Монтана са с нарушено водоподаване. В Община Вършец е обявено бедствено положение заради липсата на електрозахранване и затруднения достъп до две населени места, заради множеството паднали дървета.

Няма загинали и пострадали.

*Информацията е актуализирана в 9.55 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com